Yöelämän ja live-musiikin tarjonta on jo kotimaassa varsin laadukasta, mutta joskus tanssijalkaa voi vipattaa niin, että mieli tekee kotimaan rajoja kauemmas. Listaamme seuraavaksi parhaiten rankatut tanssipaikat ympäri maailmaa, joissa tarjontaa riittää runsaasti myös live-musiikin ystäville.

Parhaat bilepaikat live-musiikin ystäville ympäri maailmaa

Havanna, Kuuba. Jos kuumat latinorytmit ovat päässeet kiemurtelemaan sinunkin vereesi ja rakastat salsaa ja cumbiaa, Kuuban eksoottisessa pääkaupungissa Havannassa tunnelmaa riittää vaikka muille jakaa. Lämmin tunnelma ei toki pelkästään johdu trooppisesta säästä, vaan lisäksi kaupungin sydämellisistä ihmisistä, jotka jaksavat nauraa, tanssia ja pitää hauskaa vaikeista oloista huolimatta. Lähes jokainen kuubalainen taitaa salsan askeleet jo pienestä pitäen ja opettaa mielellään myös matkailijoille paikallisten saloja tähän viettelevän kuumaan tanssiin paikallisten live-bändien säestämänä.

Las Vegas. Las Vegasin meno ja meininki on monelle tuttua elokuvista ja tv-sarjoista. Ja todellisuus ei kaukana fiktiosta ole, sillä maailman suosituimpana bilekaupunkina tunnettu Las Vegas on todellakin tittelinsä ansainnut. Myös synnin kaupungiksi nimitetty Las Vegas tarjoaa yöelämää ja live-musiikkia rakastavalle matkailijalle aivan kaikkea, aina jazz-musiikista rock-konsertteihin sekä burleskiin ja maailmankuulujen artistien siivittämiin uima-allasbileisiin.

Ibiza. Espanjalle kuuluva Ibiza on Las Vegasin tavoin yksi maailman kuuluisimmista bilepaikoista. Upeilla rannoilla aamusta iltaan soittavat DJ:t aina David Guettasta Hardwelliin ja Martin Garrixiin vierailevat Ibizan suurimmilla klubeilla vuodesta toiseen, ja samankaltaista tunnelmaa on vaikeaa löytää muualta maailmasta. Ibizalta löytyy tällä hetkellä maailman suurin yöklubi Privilege Ibiza, jonne mahtuu illan aikana jopa 10 000 juhlijaa.

Rio de Janeiro, Brasilia. Karnevaalit, karnevaalit ja karnevaalit. Tarvitseeko Brasilian tunnetuin bilekaupunki enää muita syitä? Helmikuussa järjestettävät maailmankuulut karnevaalit vetävät miljoonia kävijöitä vuosittain ja karnevaalien ulkopuolella valtavasta kaupungista löytyy tekemistä ja juhlimista ympäri vuoden.

Melbourne, Australia. Aussien bilepääkaupunkina mainetta niittänyt Melbourne on erityisesti nuorison ja opiskelijoiden keskuudessa suosiota kasvattanut kohde, jonka henkeä salpaavan laaja yökerhojen tarjonta on nostattanut sen yhdeksi maailman suosituimmista menomestoista. Leuto sää, meri, kaupungin sykkivät valot ja viikottain suurimmilla yöklubeilla esiintyvät huippuartistit vetävät tälläkin hetkellä paikan päälle miljoonia kotimaisia ja ulkomaalaisia matkailijoita joka vuosi.