Pääkaupunki on pullollaan toinen toistaan menevämpiä tanssiravintoloita, joissa kotimaiset ja ulkomaalaiset artistit pistävät parastaan viikonlopusta toiseen. Mielenkiintoisia tanssiravintoloita riittää live-musiikin ystäville laidasta laitaan, ja erityisesti kesäkuukausina ja viikonloppuina tarjonta on mitä mainioin.

Hyviä tanssiravintoloita Helsingissä live-musiikin ystäville

Tavastia

Tavastia lienee Suomen legendaarisin keikkapaikka, sillä jo vuodesta 1970 asti toiminnassa ollut klubi on yksi Euroopan vanhimmista rock-klubeista. Live-musiikin ja rockin ystäville Tavastia on pääkaupungin ehdoton ykköspaikka.

Virgin Oil Co.

Kaivopihalla sijaitseva Virgin Oil Co:n ruokaravintola muuntautuu iltaisin satoja ihmisiä vetäväksi keikkapaikaksi, jossa juhlivat voivat nauttia kotimaisten artistien lisäksi ulkomaalaisista esiintyjistä. Kesäisin auringosta pääsee nauttimaan myös Virgin Oilin viihtyisällä terassilla, mutta Suomen vaihtelevan ilmaston takia sää kannattaa tarkistaa etukäteen!

Semifinal

Tavastian sisäpihalla sijaitsevasta Semifinalista on kasvanut hipster-Helsingin rock-klubi, jossa menoa ja meininkiä riittää myös keskellä viikkoa. Semifinal sopii loistavasti erityisesti underground-musiikin ystäville, sillä klubilla esiintyy runsaasti vielä mainstream-musiikille tuntemattomia nimiä.

Kaiku

Hostelworld-sivuston Euroopan parhaiden klubien listalle rankattu Kaiku toimii viikottain lukuisten kotimaisten ja ulkomaalaisten artistien siivittämänä yökerhona. Erityisesti vaihtoehtoisen elektronisen musiikin ystäville Kaiku lienee yksi pääkaupungin suosituimmista menomestoista.

Ääniwalli

Vallilan teollisuusalueella sijaitseva omalaatuinen klubi on ottanut vuosien aikana jalansijaa erityisesti live-artistien keikkapaikkana. Ääniwallin nimekkääseen ohjelmistoon kuuluu niin jazz-musiikkia, teknoa, elektroa, acid housea, rockia, kokeellista musiikkia kuin neo-folkia. Siis vähän kaikkea kaikille!

On The Rocks

Rautatientorin kupeessa sijaitseva On The Rocks lienee yksi keskustan suosituimmista kohteista live-musiikin ystäville. Rock-klubina aloittanut On The Rocks isännöi tänä päivänä sekä kotimaisia että ulkomaalaisia bändejä aina indiestä räppiin ja punkkiin. Klubin suosio näkyy myös Kalliossa, sillä tästä boheemista naapurustosta löytyy myös On The Rocks Kallio ja samaan konserniin kuuluva legendaarinen Lepakkomies.

The Circus

Aivan Helsingin sydämessä sijaitseva The Circus on ollut jo vuosien ajan yksi Helsingin suurimmista yöklubeista. Noin 1 500 juhlijaa vetävällä klubilla on esiintynyt vuosien saatossa lukuisia rockin, popin kuin elektronisen tanssimusiikin sekä hiphopin kotimaisia ja ulkomaalaisia nimiä.

Kuudes linja

Tämä Kaikukadun maankuulu klubi täytyy viikosta toiseen sadoista juhlijoista ja laadukkaan live-musiikin ystävistä. Keikkatarjonnasta löytyy artisteja erityisesti vaihtoehtoisen underground-musiikin ystäville, jotka jaksavat tanssia ja juhlia aina aamun pikkutunteihin saakka.